PUMP TRACK

Ørsta sykkelklubb lager pumptrack-bane på Ripateigane

 

Foto: Joachim Åsebø

– Her blir det enorm sykkel aktivitet
Til sommeren vil det komme et nytt tilbud til ørstingene. Ørsta sykkelklubb skal bygge pumptrack-bane. Erfaringene fra andre steder i landet er at et slikt tilbud genererer mye aktivitet.

Nytt tilbod: Det er lite som minner om eit sykkelanlegg på tomta på Ripateigane no. Leiar Tov Lerheim seier at sykkelklubben har eit mål om at pumptrack-bana skal stå ferdig til sommeren.

 

 

Slik ser teikningane ut for den planlagde bana på Ripateigane. Rekkje Stiutvikling AS skal stå for bygginga. Illustrasjon: Rekkje Stiutvikling

– En pumptrack er ei bane der du skaper fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser gjennom bana, seier leder Tov Lerheim i Ørsta sykkelklubb.
Inspirasjonen til banen i Ørsta, som skal ligge på Ripateigane, er henta fra Trysil.
– Det har vi sett kor stor aktivitet ei slik bane skaper for barn og ungdom. Dei får teste og trene balansen og oppleve mestring. I tillegg er det en aktivitet som også passer for de voksne.
Vanskelighetsgraden på bana er det farta som avgjør.
– I Trysil har vi sett 3-åringar på balansesykler til godt voksne på utforsykler, og alt innimellom. Det er ganske mange baner som har blitt bygd i Norge etter kvart, og de har det blant annet på Sandane og i Kaupanger. Her er det enorm aktivitet på finværsdager, og det håper vi det skal bli også i Ørsta, seier Lerheim.
Området som sykkelklubben har til rådvelde er på om lag 800 kvadratmeter. Sjølve bana skal asfalteres, og 400 kvadratmeter med asfalt skal på plass.
– Når vi asfalterer kan de som bruker skateboard, rulleskøyter og sparkesykler også nytte seg av bana. Plasseringa er i samband med ungdomsskolen og den nye Ørstahallen. Med parken som og kommer blir det et veldig godt og variert tilbud.

Målsettinga til sykkelklubben er at pumptrack-bana skal være klar til sommeren.
– Det kjem litt an på hvordan vinteren blir. Vi håper på å komme i gang i mai, og at banen kan stå klar i slutten av juni eller starten av juli. Finansieringen er ikke helt på plass, og om det er noen som vil bidra er det bare å ta kontakt.